søndag, november 23, 2008

Lefsekurs

I helga har jeg vært på lefsekurs. Det var Husflidslaget her i byen som arrangerte kurset. Har lenge ønsket å ta et slikt kurs, men det har bestandig klaffet slik at jeg har hatt arbeidshelg. Men nå passet det altså ;) Vi var 7 damer som deltok, jeg yngst og den eldste 68 år. Det var utrolig lærerikt. Baka 4 forskjellige lefsetyper; rømmelefse, mørlefse, semuljegrynslefse og hardangerlefse. Har store planer om å steke mer før jul. Dette gav virkelig mersmak. På bordet ser dere mørlefsa i stabel og semuljegrynslefsa( potetlefse) utover.

7 kommentarer:

Rita sa...

Åh det så veldig godt ut!!:)
Har en svigermor som laget de beste lefsene her omkring, dessverre er hun blitt for gammel til å lage dem. Det er veldig mye arbeid.
Ha en fin uke :))

tonemi sa...

Jepp, nå fikk jeg en "påmindelse" at det erpå tide jeg tar frem "takka" sånn at det blir lefse her i huset også til jul..:-D
Dine ser bare lekre ut....mmmm, fikk sannelig lyst på en smake bit;-)

Bittami sa...

Hei!
Har kikka i bloggen din, og du er utrolig kreativ.
Falt spesielt for lua "Toasty Topper", men klarer ikke strikke etter engelsk. Vet du om noen side der det er enkle norske slike oppskrifter? Evt. en side med oversettelse av engelske strikkeuttrykk?
Mvh
Bitta Mikkelborg
bitta-mi@broadpark.no

www.bittami.blogspot.com

Melis sa...

Åååååå nå fikk jeg lyst på lefse.. Det er jo så godt :)

Kristin sa...

Takka mi var i bruk i går den og. Men det ble på langt nær et så bra resultat som det du viser frem. Glutenfritt flatbrød stod på programmet. Det har jeg fått til sååå bra før, men igår var det ikke dagen. Deigen var håpløs og sikringene røk. Tilslutt forble det mørkt på kjøkkenet! Så du imponerer med produksjonen. Men jeg skal prøve igjen! Ha ei produktiv uke!

Marit sa...

Heia Bitte! :) Du er jo så råflink! Hvordan får du tid til alt??! :-o
Ser Vidar har blitt 14. Til helga feirer vi Mathias 15-årsdag. Tida går, gitt.. ;)
Klemmer fra sør i landet.

mimouna sa...

Så kjekt å få lære lefsebaking. De så gode ut!

Ønsker deg en fin helg. :o)